Workshop Drank & Drugs

Categorie : Nieuws

IMG_20160331_200202Vanavond is er een workshop gegeven door Bas Kollenburg over wat je als EHBO-er moet weten over het gebruik van drank & Drugs. De belangstelling was erg groot en er is weer veel geleerd. Veel informatie kan hierover kan je vinden op de website van Bas. Verder staat er op deze website ook nog een artikel over alcoholvergiftiging die je kan bekijken.

Wil je alles nog eens rustig nalezen, bestel dan het onderstaande boek. Voor € 10,00 kan je deze via Raymond bestellen.

eh922 Hét EHBO Drank en Drugs Boek : ISBN 978-94-6107-169-9

Drank en drugs zorgen ervoor dat mensen geheel anders reageren dan gebruikelijk.
De kans dat u als EHBO-er hierop verkeerd reageert is aanwezig.
Daarom is het belangrijk om meer te weten van de stoffen die in verschillende middelen zitten.
Bovendien geeft dit boek aan wat de effecten ervan zijn en hoe de eerste hulp gegeven wordt.

Naast alcohol komen de drie typen drugs aan de orde:
verdovende, stimulerende en waarnemingsveranderende middelen.
Een combinatie van dit alles komt ook voor en wat u dan het beste kunt doen leest u allemaal in dit deel van de serie Herhaling en Verdieping EHBO.

Gezamelijk met de EHBO verenigingen uit Brakel-Poederoijen, Almkerk en Aalst is er een verkorte EHBO cursus georganiseerd. Tijdens de gezamelijk lessen werden de praktijkopdrachten geoefend en zelf werd thuis aan de theorie gewerkt.

Na het oefenexamen van vorige week en een extra avondje oefenen bij onze vereniging in Uitwijk zijn alle cursisten op 29 januari geslaagd.

Van harte gefeliciteerd allemaal.
Arjan Burghout 25 jaar EHBO-Instructeur bij EHBO-vereniging Uitwijk-Waardhuizen
Het EHBO-seizoen 2022-2023 was het 25e lesseizoen van Arjan Burghout. Tijd om terug te kijken op deze periode.
In 1995 werd onze vereniging diep geraakt door het plotselinge overlijden van onze instructeur en voorzitter Kees Burghout. In die tijd zijn wij als vereniging geholpen door de omliggende EHBO-verenigingen en instructeurs. Aart Verschoor heeft ruim 2 jaar de EHBO-lessen verzorgd.
Dat Arjan Burghout, de zoon van Kees Burghout, EHBO-instructeur zou worden was geen vraag, maar door het plotselinge verlies van zijn vader werd dit proces versneld. Op 13 juni 1998 slaagde Arjan voor zijn instructeurs diploma en nam het “stokje” van zijn vader over.
In het seizoen 1998/1999 startte de jonge en onervaren Arjan aan zijn eerste lesseizoen. Dat was voor de leden van de vereniging even wennen.
In een gesprek met Arjan geeft hij aan dat de eerste jaren intensief waren. Het was niet alleen het "in de voetsporen treden van", maar ook zoeken naar een eigen manier van lesgeven en het doormaken van zijn persoonlijke ontwikkeling. In die periode heeft het toenmalige bestuur hem gesteund en begeleid.
Ook enkele cursisten hebben hem regelmatig een hart onder de riem gestoken. Dit heeft hem enorm geholpen en medegevormd hebben tot de EHBO-instructeur die hij nu is.
Als EHBO-vereniging kijken wij terug op de vele veranderingen die we hebben doorgemaakt en waarin Arjan ons telkens heeft meegenomen in de ontwikkelingen binnen de eerstehulpverlening. Vele cursisten hebben onder zijn leiding hun diploma gehaald. In zijn eerste jaar stond Arjan meteen voor de uitdaging om de leden eigen te maken in de lesstof van de 24e druk, inmiddels werken we al in de lesstof van de 28e druk.
Onder begeleiding van Arjan hebben we als eerstehulpverleners geleerd om de AED te gebruiken, Stop De Bloeding Red Een Leven, eerste hulp bij wandelletsel, eerste hulp bij sportletsels, veranderde technieken om de hulpverlening efficiënter te maken en de kans van overleven te vergroten. Dit altijd conform de laatst geldende lesstof.
Arjan is sinds 2005 ook voorzitter van onze vereniging. We mogen zeggen dat hij dat net als het lesgeven met passie doet. We hopen dat hij zich nog vele jaren voor onze vereniging mag inzetten. Op 11-1-2024 zullen we stilstaan bij zijn jubileum.
Mocht u ook uw diploma willen halen, neem contact op: secretaris@uw-ehbo.n