Workshop Drank & Drugs

Categorie : Nieuws

IMG_20160331_200202Vanavond is er een workshop gegeven door Bas Kollenburg over wat je als EHBO-er moet weten over het gebruik van drank & Drugs. De belangstelling was erg groot en er is weer veel geleerd. Veel informatie kan hierover kan je vinden op de website van Bas. Verder staat er op deze website ook nog een artikel over alcoholvergiftiging die je kan bekijken.

Wil je alles nog eens rustig nalezen, bestel dan het onderstaande boek. Voor € 10,00 kan je deze via Raymond bestellen.

eh922 Hét EHBO Drank en Drugs Boek : ISBN 978-94-6107-169-9

Drank en drugs zorgen ervoor dat mensen geheel anders reageren dan gebruikelijk.
De kans dat u als EHBO-er hierop verkeerd reageert is aanwezig.
Daarom is het belangrijk om meer te weten van de stoffen die in verschillende middelen zitten.
Bovendien geeft dit boek aan wat de effecten ervan zijn en hoe de eerste hulp gegeven wordt.

Naast alcohol komen de drie typen drugs aan de orde:
verdovende, stimulerende en waarnemingsveranderende middelen.
Een combinatie van dit alles komt ook voor en wat u dan het beste kunt doen leest u allemaal in dit deel van de serie Herhaling en Verdieping EHBO.

17 uren geleden geplaatst

HartslagNu blijft ook tijdens de avondklok burgerhulpverleners alarmeren bij een hartstilstand in de buurt. Het verlenen van dringende medische hulp vormt namelijk een uitzondering op de avondklok. Reanimatiehulp is een geldige reden om over straat te mogen. Lees meer: hartslagnu.nl/nieuws/hartslagnu-blijft-alarmeren-bij-avondklok/ ... MeerMinder

Tijdlijnfoto'sEen echte BOCK verknalt het niet! Carbidschieten is een mooie traditie tijdens de jaarwisseling, maar je moet wel weten wat je doet. Veel ongelukken bij het carbidschieten zijn te voorkomen door een BOCK. Schiet daarom vooral veilig en zorg dat er altijd een Bewust Oplettende CarbidKnaller (BOCK) aanwezig is. Heb je nog nooit eerder carbid geschoten? Verdiep je dan ook eerst in de veiligheid voordat je je neus in een melkbus steekt. Wij hebben alvast vijf tips voor je om je veilig op weg te helpen ➡️ www.wieisdebock.nl ... MeerMinder