Eerste hulp

De opleiding eerste hulp leidt op tot het landelijk erkende diploma: Eerste Hulp Verlener (incl. module Verbandleer / kleine ongevallen).

Deze opleiding wordt gegeven conform de door het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen. Tijdens deze opleiding worden alle vaardigheden aangeleerd welke men nodig heeft om slachtoffers in levensbedreigende situaties te kunnen helpen. De lessen worden gegeven door onze eigen instructeur, die bij Het Oranje Kruis is ingeschreven. De opleiding is heel praktisch van opzet. Vandaar dat er wordt gewerkt met LOTUS-slachtoffers, die realistische slachtoffers kunnen uitbeelden.

Inhoud:
Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde:

• stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling
    • stoornissen in de bloedsomloop (reanimatie)
    • uitwendige wonden
    • ernstige bloedingen
    • warmte en koude letsels
    • vergiftigingen, elektriciteitsletsels, oogletsels
    • shock en brandwonden
    • vervoerstechnieken
    • kneuzing, verstuiking, ontwrichting en botbreuken
    • alarmeren, enz.

Duur van de opleiding:
Tijdens de opleiding vindt een competentiegerichte benadering van het eerste hulp onderwijs plaats. Wij gaan er derhalve van uit dat de opleiding (inclusief examen) ongeveer 30 lesuren zal zijn. De opleiding wordt normaal gesproken op donderdagavond gegeven in gemeenschapscentrum ‘De Hoogt’ in Uitwijk.

Examen:
Na de opleiding zal er een examen worden afgenomen door een bevoegde examinator. Het examen wordt zowel praktisch als theoretisch afgenomen. Onmiddellijk na het examen krijgt de deelnemer de uitslag. Na het behalen van het diploma is dit twee jaar geldig. Om het diploma geldig te houden moet de deelnemer ieder jaar herhalingslessen volgen.

Deelnemers:
De opleiding kan van start gaan bij minimaal 5 deelnemers.

Kosten:
De kosten voor deze opleiding zijn € 125,=. Hiervoor is alles inbegrepen. Ook de koffie. Naast deze cursus kan er ook een snelcursus gevolgd worden. Hiervoor gelden andere kosten.

Wist jij dat de eerste minuten na het oplopen van lichamelijk letsel van groot belang zijn? Daarom is EHBO cruciaal❗EHBO’ers zijn van levensbelang, en daarom worden zij vandaag in het zonnetje gezet tijdens #WereldEersteHulpDag! Voor jullie inzet tijdens trainingen en ongevallen zijn wij jullie dankbaar 😘. ... MeerMinder

Met ingang van 1 september 2020 wordt het bij het examen diploma Eerste Hulp mogelijk de tourniquet te laten examineren. In aanloop hiernaartoe zullen we met diverse posts aandacht besteden aan de tourniquet. Vandaag trappen we af met de geschiedenis van dit bijzondere redmiddel. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste variant al in 600 v. Chr. werd aangelegd? ➜ bit.ly/2Et9phJ ... MeerMinder