Eerste hulp

De opleiding eerste hulp leidt op tot het landelijk erkende diploma: Eerste Hulp Verlener (incl. module Verbandleer / kleine ongevallen).

Deze opleiding wordt gegeven conform de door het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen. Tijdens deze opleiding worden alle vaardigheden aangeleerd welke men nodig heeft om slachtoffers in levensbedreigende situaties te kunnen helpen. De lessen worden gegeven door onze eigen instructeur, die bij Het Oranje Kruis is ingeschreven. De opleiding is heel praktisch van opzet. Vandaar dat er wordt gewerkt met LOTUS-slachtoffers, die realistische slachtoffers kunnen uitbeelden.

Inhoud:
Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde:

• stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling
    • stoornissen in de bloedsomloop (reanimatie)
    • uitwendige wonden
    • ernstige bloedingen
    • warmte en koude letsels
    • vergiftigingen, elektriciteitsletsels, oogletsels
    • shock en brandwonden
    • vervoerstechnieken
    • kneuzing, verstuiking, ontwrichting en botbreuken
    • alarmeren, enz.

Duur van de opleiding:
Tijdens de opleiding vindt een competentiegerichte benadering van het eerste hulp onderwijs plaats. Wij gaan er derhalve van uit dat de opleiding (inclusief examen) ongeveer 30 lesuren zal zijn. De opleiding wordt normaal gesproken op donderdagavond gegeven in gemeenschapscentrum ‘De Hoogt’ in Uitwijk.

Examen:
Na de opleiding zal er een examen worden afgenomen door een bevoegde examinator. Het examen wordt zowel praktisch als theoretisch afgenomen. Onmiddellijk na het examen krijgt de deelnemer de uitslag. Na het behalen van het diploma is dit twee jaar geldig. Om het diploma geldig te houden moet de deelnemer ieder jaar herhalingslessen volgen.

Deelnemers:
De opleiding kan van start gaan bij minimaal 5 deelnemers.

Kosten:
De kosten voor deze opleiding zijn € 125,=. Hiervoor is alles inbegrepen. Ook de koffie. Naast deze cursus kan er ook een snelcursus gevolgd worden. Hiervoor gelden andere kosten.

EHBO-Sleeuwijk nodigt longfonds uit.Op donderdagavond 23 januari a.s. zal de EHBO afdeling Sleeuwijk en het longfonds, een presentatie /voorlichtingsavond verzorgen over de verschillende longziekten.De presentatie/voorlichtingsavond zal verzorgd worden door Evelien van Wiggen, vrijwilliger van het longfonds.De EHBO vereniging heeft gemeend hiervoor een open avond te houden en nodigt u, als belangstellende, uit deze avond mee te beleven.De aanvang is om 20.00 uur in het cultureel centrum De Bolderik, Nanningh Keyserstraat 2, 4254 EP Sleeuwijk. En vol is vol.U wordt vriendelijk verzocht geen parfum, aftershave of andere sterk geuren op te doen omdat aanwezige longpatienten hier last van kunnen hebben.Vooraf opgeven voor deze avond is niet nodig.Voor aanvullende informatie en vragen kunt een mail versturen naar info@ehbo-sleeuwijk.nl of kijken op de website www.ehbo-sleeuwijk.nl ... MeerMinder

De eerste oefenavond van het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw gestart met een quiz. De spanning stijgt. #fanatiek #samenehbo #ehbojemoethetwelkunnen ... MeerMinder