Eerste hulp

De opleiding eerste hulp leidt op tot het landelijk erkende diploma: Eerste Hulp Verlener (incl. module Verbandleer / kleine ongevallen).

Deze opleiding wordt gegeven conform de door het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen. Tijdens deze opleiding worden alle vaardigheden aangeleerd welke men nodig heeft om slachtoffers in levensbedreigende situaties te kunnen helpen. De lessen worden gegeven door onze eigen instructeur, die bij Het Oranje Kruis is ingeschreven. De opleiding is heel praktisch van opzet. Vandaar dat er wordt gewerkt met LOTUS-slachtoffers, die realistische slachtoffers kunnen uitbeelden.

Inhoud:
Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde:

• stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling
    • stoornissen in de bloedsomloop (reanimatie)
    • uitwendige wonden
    • ernstige bloedingen
    • warmte en koude letsels
    • vergiftigingen, elektriciteitsletsels, oogletsels
    • shock en brandwonden
    • vervoerstechnieken
    • kneuzing, verstuiking, ontwrichting en botbreuken
    • alarmeren, enz.

Duur van de opleiding:
Tijdens de opleiding vindt een competentiegerichte benadering van het eerste hulp onderwijs plaats. Wij gaan er derhalve van uit dat de opleiding (inclusief examen) ongeveer 30 lesuren zal zijn. De opleiding wordt normaal gesproken op donderdagavond gegeven in gemeenschapscentrum ‘De Hoogt’ in Uitwijk.

Examen:
Na de opleiding zal er een examen worden afgenomen door een bevoegde examinator. Het examen wordt zowel praktisch als theoretisch afgenomen. Onmiddellijk na het examen krijgt de deelnemer de uitslag. Na het behalen van het diploma is dit twee jaar geldig. Om het diploma geldig te houden moet de deelnemer ieder jaar herhalingslessen volgen.

Deelnemers:
De opleiding kan van start gaan bij minimaal 5 deelnemers.

Kosten:
De kosten voor deze opleiding zijn € 125,=. Hiervoor is alles inbegrepen. Ook de koffie. Naast deze cursus kan er ook een snelcursus gevolgd worden. Hiervoor gelden andere kosten.

3 dagen geleden geplaatst

Onze vereniging is aanwezig voor de EHBO. Fietst u ook mee?Zaterdag 31 Augustus is het weer zo ver: de RegioBank Biesbosch Tocht! De tocht is een samenwerking tussen de wielercomités, AC-Events en haar sponsoren.* Volledig uitgepijld* Gratis verzorging* Douche gelegenheid* Gratis deelname t/m 12 jr.* Gratis parkeren* EHBO aanwezig* Horeca bij start/finish* VerkeersregelaarsDatum: 31 augustus 2019Start: 08:00 tot 12:00Locatie: Golfpark Almkreek te AlmkerkAfstanden: 30 km, 60 km, 90 km & 120 km.Kosten: 30 km & 60 km. = €5.- 90 km & 120 km. = € 8,-Inschrijven: Geen voorinschrijvingMeer info: www.ac-events.nl ... MeerMinder

3 dagen geleden geplaatst

Eerste hulp bij Brandwonden ... MeerMinder