Herhalingslessen

De herhalingslessen Eerste Hulp Verlener zijn verplicht voor deelnemers, welke in het bezit zijn van een diploma EHBO of Eerste Hulp Verlener.

De geldigheid van het diploma is twee jaar. Om tot een verlenging van het diploma te kunnen overgaan, moet de deelnemer elk jaar aantonen een aantal vaardigheden te beheersen, conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Wanneer niet kan worden vastgesteld dat de deelnemer nog beschikt over de voornoemde vaardigheden, vervalt het diploma.

Inhoud
De lessen zijn praktisch van opzet. Om meerwaarde aan deze herhalingslessen te geven, zullen wij praktijk situaties, welke binnen het bedrijf of het dagelijks leven voor kunnen komen, in de lessen verwerken. Tevens gaat de instructeur in op de laatste ontwikkelingen in de Eerste Hulp Verlening. De lessen worden gegeven door onze bevoegde instructeur eventueel ondersteunend van LOTUS-slachtoffers.

Duur van de herhalingslessen
Tijdens de lessen vindt een competentiegerichte benadering van het eerste hulp onderwijs plaats. Wij gaan er derhalve van uit dat de herhalingslessen maximaal 15 lesavonden per jaar zullen zijn. Wij zullen het EHBO of Eerste Hulp diploma automatisch verlengen, indien de deelnemer voldoende lesuren per jaar bij ons heeft gevolgd en naar oordeel van de instructeur de voorgeschreven vaardigheden voldoende beheerst.

Les locatie
Onze vaste locatie is het gemeentecentrum ‘de Hoogt’ in Uitwijk. Om de twee weken op donderdagavond vanaf september worden de herhalingslessen gegeven.

Kosten
De kosten voor deze herhalingslessen zijn € 20,=. Hiervoor is alles inbegrepen. Ook de koffie.

EHBO-Sleeuwijk nodigt longfonds uit.Op donderdagavond 23 januari a.s. zal de EHBO afdeling Sleeuwijk en het longfonds, een presentatie /voorlichtingsavond verzorgen over de verschillende longziekten.De presentatie/voorlichtingsavond zal verzorgd worden door Evelien van Wiggen, vrijwilliger van het longfonds.De EHBO vereniging heeft gemeend hiervoor een open avond te houden en nodigt u, als belangstellende, uit deze avond mee te beleven.De aanvang is om 20.00 uur in het cultureel centrum De Bolderik, Nanningh Keyserstraat 2, 4254 EP Sleeuwijk. En vol is vol.U wordt vriendelijk verzocht geen parfum, aftershave of andere sterk geuren op te doen omdat aanwezige longpatienten hier last van kunnen hebben.Vooraf opgeven voor deze avond is niet nodig.Voor aanvullende informatie en vragen kunt een mail versturen naar info@ehbo-sleeuwijk.nl of kijken op de website www.ehbo-sleeuwijk.nl ... MeerMinder

De eerste oefenavond van het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw gestart met een quiz. De spanning stijgt. #fanatiek #samenehbo #ehbojemoethetwelkunnen ... MeerMinder