Herhalingslessen

De herhalingslessen Eerste Hulp Verlener zijn verplicht voor deelnemers, welke in het bezit zijn van een diploma EHBO of Eerste Hulp Verlener.

De geldigheid van het diploma is twee jaar. Om tot een verlenging van het diploma te kunnen overgaan, moet de deelnemer elk jaar aantonen een aantal vaardigheden te beheersen, conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Wanneer niet kan worden vastgesteld dat de deelnemer nog beschikt over de voornoemde vaardigheden, vervalt het diploma.

Inhoud
De lessen zijn praktisch van opzet. Om meerwaarde aan deze herhalingslessen te geven, zullen wij praktijk situaties, welke binnen het bedrijf of het dagelijks leven voor kunnen komen, in de lessen verwerken. Tevens gaat de instructeur in op de laatste ontwikkelingen in de Eerste Hulp Verlening. De lessen worden gegeven door onze bevoegde instructeur eventueel ondersteunend van LOTUS-slachtoffers.

Duur van de herhalingslessen
Tijdens de lessen vindt een competentiegerichte benadering van het eerste hulp onderwijs plaats. Wij gaan er derhalve van uit dat de herhalingslessen maximaal 15 lesavonden per jaar zullen zijn. Wij zullen het EHBO of Eerste Hulp diploma automatisch verlengen, indien de deelnemer voldoende lesuren per jaar bij ons heeft gevolgd en naar oordeel van de instructeur de voorgeschreven vaardigheden voldoende beheerst.

Les locatie
Onze vaste locatie is het gemeentecentrum ‘de Hoogt’ in Uitwijk. Om de twee weken op donderdagavond vanaf september worden de herhalingslessen gegeven.

Kosten
De kosten voor deze herhalingslessen zijn € 20,=. Hiervoor is alles inbegrepen. Ook de koffie.

Verschillende leden hebben zich aangemeld. Wil je helpen als hulpverlener dan kun je je nog aanmelden. Weet je iemand die hulp nodig heeft, schroom niet. Hand en spandiensten voor ouderen, hulp in de verzorgingshuizen. Bel het nummer!HULP NODIG?KNV EHBO HELPT!Ga naar www.knv-noodhulp.nlDe Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBOheeft haar Noodhulp Organisatie geactiveerd.Onze (eerste)hulpverleners staan voor u klaar.#delenislief ... MeerMinder

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO activeert haar Noodhulp Organisatie ten behoeve van de zorg rondom het coronavirus (COVID-19). Door het netwerk te activeren wordt er een vervolg gegeven aan een jarenlange traditie waarbij mensen met een EHBO-diploma zorg gaan verlenen aan mensen in nood. Tijdens deze coronapandemie zijn onze vrijwilligers beschikbaar voor inzet bij professionele zorgorganisaties zoals verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en GHOR/GGD. www.knv-noodhulp.nl #knvehbohelpt #samentegencorona🙏 ... MeerMinder