Wandelletsel

Algemeen
Deze module is met name bedoeld voor EHBO’er s die assisteren bij wandelevenementen. Maar natuurlijk kan iedere geïnteresseerde de module volgen!

Onderwerpen
Tijdens de cursus verkrijgt u kennis van de verband – en hulpmiddelen die bij het verlenen van eerste hulp bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt en wanneer en waarvoor ze worden gebruikt.

U leert een functioneel en goed zittend verband aan te leggen op het been of delen daarvan. De nadruk ligt op de praktijk. Bezitters van een geldig Diploma Eerste Hulp en certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen kunnen deze cursus volgen.

Onderwerpen die behandeld worden:

• de ontstaanswijzen van blaren
    • verbandmiddelen
    • hygiëne
    • eerste Hulp bij blaren
    • preventie

Examen
De instructeurs toetsen gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp bij Wandelletsel. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

3 dagen geleden geplaatst

Onze vereniging is aanwezig voor de EHBO. Fietst u ook mee?Zaterdag 31 Augustus is het weer zo ver: de RegioBank Biesbosch Tocht! De tocht is een samenwerking tussen de wielercomités, AC-Events en haar sponsoren.* Volledig uitgepijld* Gratis verzorging* Douche gelegenheid* Gratis deelname t/m 12 jr.* Gratis parkeren* EHBO aanwezig* Horeca bij start/finish* VerkeersregelaarsDatum: 31 augustus 2019Start: 08:00 tot 12:00Locatie: Golfpark Almkreek te AlmkerkAfstanden: 30 km, 60 km, 90 km & 120 km.Kosten: 30 km & 60 km. = €5.- 90 km & 120 km. = € 8,-Inschrijven: Geen voorinschrijvingMeer info: www.ac-events.nl ... MeerMinder

3 dagen geleden geplaatst

Eerste hulp bij Brandwonden ... MeerMinder