Wandelletsel

Algemeen
Deze module is met name bedoeld voor EHBO’er s die assisteren bij wandelevenementen. Maar natuurlijk kan iedere geïnteresseerde de module volgen!

Onderwerpen
Tijdens de cursus verkrijgt u kennis van de verband – en hulpmiddelen die bij het verlenen van eerste hulp bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt en wanneer en waarvoor ze worden gebruikt.

U leert een functioneel en goed zittend verband aan te leggen op het been of delen daarvan. De nadruk ligt op de praktijk. Bezitters van een geldig Diploma Eerste Hulp en certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen kunnen deze cursus volgen.

Onderwerpen die behandeld worden:

• de ontstaanswijzen van blaren
    • verbandmiddelen
    • hygiëne
    • eerste Hulp bij blaren
    • preventie

Examen
De instructeurs toetsen gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp bij Wandelletsel. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

11 uren geleden geplaatst

3 dagen geleden geplaatst

Nationale vrijwilligersdag. Ook wij zijn trots op onze leden. Bedankt voor jullie inzet en meedenken voor onze vereniging.Vrijwilligers, dank je wel. Zonder jouw inzet geen KNV EHBO.Eerste hulp bij evenementen, het opleiden van nieuwe hulpverleners, kopjes koffie op lesavonden, goed onderhouden materialen, bestuurszaken, plannen en beleid ... ze waren niet mogelijk zonder jullie inzet. Jullie zijn de spil in alle lagen van onze vereniging.Dank voor alles wat je doet. #nationalevrijwilligersdag ... MeerMinder

1 week geleden geplaatst