Wandelletsel

Algemeen
Deze module is met name bedoeld voor EHBO’er s die assisteren bij wandelevenementen. Maar natuurlijk kan iedere geïnteresseerde de module volgen!

Onderwerpen
Tijdens de cursus verkrijgt u kennis van de verband – en hulpmiddelen die bij het verlenen van eerste hulp bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt en wanneer en waarvoor ze worden gebruikt.

U leert een functioneel en goed zittend verband aan te leggen op het been of delen daarvan. De nadruk ligt op de praktijk. Bezitters van een geldig Diploma Eerste Hulp en certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen kunnen deze cursus volgen.

Onderwerpen die behandeld worden:

• de ontstaanswijzen van blaren
    • verbandmiddelen
    • hygiëne
    • eerste Hulp bij blaren
    • preventie

Examen
De instructeurs toetsen gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp bij Wandelletsel. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

www.facebook.com/308395075867164/posts/2929653827074596/Mogelijk #noodweer op komst met #onweer #hagel en zware #windstoten. @KNMI_weer geeft code #oranje en #geel. Mogelijk #wateroverlast. Bel alleen bij spoed 112!! Bel anders de gemeente of uw verzekeraar, woningbouw. Houd 112 beschikbaar voor noodgevallen!Bron: 112ProvincieUtrecht ... MeerMinder

www.facebook.com/796643197045065/posts/2728995587143140/ ... MeerMinder

www.facebook.com/326542350767924/posts/2254714347950705/Gelukkig zijn er ook heel veel docenten die zich, samen met Het Oranje Kruis, dagelijks inzetten om de kennis en kunde van EHBO te verspreiden in het onderwijs. Van basisscholen tot aan universiteiten. Laten we er samen voor zorgen dat dit de standaard wordt in heel ons land. ... MeerMinder