Wandelletsel

Algemeen
Deze module is met name bedoeld voor EHBO’er s die assisteren bij wandelevenementen. Maar natuurlijk kan iedere geïnteresseerde de module volgen!

Onderwerpen
Tijdens de cursus verkrijgt u kennis van de verband – en hulpmiddelen die bij het verlenen van eerste hulp bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt en wanneer en waarvoor ze worden gebruikt.

U leert een functioneel en goed zittend verband aan te leggen op het been of delen daarvan. De nadruk ligt op de praktijk. Bezitters van een geldig Diploma Eerste Hulp en certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen kunnen deze cursus volgen.

Onderwerpen die behandeld worden:

• de ontstaanswijzen van blaren
    • verbandmiddelen
    • hygiëne
    • eerste Hulp bij blaren
    • preventie

Examen
De instructeurs toetsen gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp bij Wandelletsel. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

Verschillende leden hebben zich aangemeld. Wil je helpen als hulpverlener dan kun je je nog aanmelden. Weet je iemand die hulp nodig heeft, schroom niet. Hand en spandiensten voor ouderen, hulp in de verzorgingshuizen. Bel het nummer!HULP NODIG?KNV EHBO HELPT!Ga naar www.knv-noodhulp.nlDe Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBOheeft haar Noodhulp Organisatie geactiveerd.Onze (eerste)hulpverleners staan voor u klaar.#delenislief ... MeerMinder

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO activeert haar Noodhulp Organisatie ten behoeve van de zorg rondom het coronavirus (COVID-19). Door het netwerk te activeren wordt er een vervolg gegeven aan een jarenlange traditie waarbij mensen met een EHBO-diploma zorg gaan verlenen aan mensen in nood. Tijdens deze coronapandemie zijn onze vrijwilligers beschikbaar voor inzet bij professionele zorgorganisaties zoals verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en GHOR/GGD. www.knv-noodhulp.nl #knvehbohelpt #samentegencorona🙏 ... MeerMinder