1980
In 1980 is er in de dorpen Uitwijk en Waardhuizen nagegaan of er interesse was om een eigen EHBO vereniging te starten. Er werden in totaal 12 mensen gevonden die graag een EHBO opleiding wilde volgen. In september 1980 werd er gestart met de opleiding op zolder bij een van de cursisten De opleiding werd afgerond medio april 1981.

1981 – 2005
In Juni 1981 werd officieel de EHBO vereniging Uitwijk-Waardhuizen opgericht. Nog enkele jaren werd er op zolder les gegeven. Door de groei van de vereniging werd er van locatie gewisseld. De locatie werd gebouw de Hoogt in Uitwijk. Door de jaren heen is de vereniging verder gegroeid.

2006
De vereniging bestaat 25 jaar en dit werd groots gevierd. In de zomer werd een wedstrijd georganiseerd tussen enkele basisscholen uit het land van Heusden en Altena. Dit was een groot succes. De basisschool uit Waardhuizen behaalde met twee teams de tweede en derde prijs. De basisschool uit Oudendijk won deze wedstrijd. ‘s Avonds werden er diverse workshops gehouden en enkele leden werden gehuldigd. Zij waren namelijk vanaf de oprichting al lid.

2007
Via het project ‘Toekomst door samenspel’ van de Rabobank werd een AED aangeschaft. Deze is opgehangen in het gemeentecentrum ‘de Hoogt’ in Uitwijk. Ook werden vanaf dat moment cursussen gegeven in het gebruik hiervan.

2009
Onze vereniging telt nu ongeveer 25 leden. Als we het karakter van onze vereniging kort moeten omschrijven is dat het “dorpskarakter”. De lessen zijn serieus met ruimte voor een grap en onderling sociale contacten.

2014
Na een aantal jaren waar diverse leden ons verlaten hebben, zijn we nu weer aan het groeien.

HartslagNu blijft ook tijdens de avondklok burgerhulpverleners alarmeren bij een hartstilstand in de buurt. Het verlenen van dringende medische hulp vormt namelijk een uitzondering op de avondklok. Reanimatiehulp is een geldige reden om over straat te mogen.

hartslagnu.nl/nieuws/hartslagnu-blijft-alarmeren-bij-avondklok/

2 maanden geleden geplaatst

Tijdlijnfoto'sEen echte BOCK verknalt het niet!

Carbidschieten is een mooie traditie tijdens de jaarwisseling, maar je moet wel weten wat je doet. Veel ongelukken bij het carbidschieten zijn te voorkomen door een BOCK.

Schiet daarom vooral veilig en zorg dat er altijd een Bewust Oplettende CarbidKnaller (BOCK) aanwezig is. Heb je nog nooit eerder carbid geschoten? Verdiep je dan ook eerst in de veiligheid voordat je je neus in een melkbus steekt. Wij hebben alvast vijf tips voor je om je veilig op weg te helpen ➡️ www.wieisdebock.nl