BLS/AED

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen.

Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven. Mensen die een cursus Eerste Hulp volgen, leren reanimeren als onderdeel van de opleiding.

Het tweede deel van cursus bestaat uit het toepassen/inzetten van de AED. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Wist jij dat de eerste minuten na het oplopen van lichamelijk letsel van groot belang zijn? Daarom is EHBO cruciaal❗EHBO’ers zijn van levensbelang, en daarom worden zij vandaag in het zonnetje gezet tijdens #WereldEersteHulpDag! Voor jullie inzet tijdens trainingen en ongevallen zijn wij jullie dankbaar 😘. ... MeerMinder

Met ingang van 1 september 2020 wordt het bij het examen diploma Eerste Hulp mogelijk de tourniquet te laten examineren. In aanloop hiernaartoe zullen we met diverse posts aandacht besteden aan de tourniquet. Vandaag trappen we af met de geschiedenis van dit bijzondere redmiddel. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste variant al in 600 v. Chr. werd aangelegd? ➜ bit.ly/2Et9phJ ... MeerMinder