BLS/AED

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen.

Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven. Mensen die een cursus Eerste Hulp volgen, leren reanimeren als onderdeel van de opleiding.

Het tweede deel van cursus bestaat uit het toepassen/inzetten van de AED. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Wij zijn vanavond 2 minuten stil. Jij toch ook? #dodenherdenking #herdenken #4mei Nationaal Comité 4 en 5 mei

Bericht uit Voorpost van den dokter, augustus 1945

De afgelopen week hebben we bij alle leden een cadeaupakketje gebracht. Het bestuur bedankt op die manier alle leden voor de steun en hun lidmaatschap in deze tijd. De toppers van Lunchroom 'n Tikkie Anders en Kadofabriek 'n Tikkie Verderop uit Sleeuwijk hebben deze pakketjes voor ons gemaakt. Dank je wel! ... MeerMinder