BLS/AED

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen.

Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven. Mensen die een cursus Eerste Hulp volgen, leren reanimeren als onderdeel van de opleiding.

Het tweede deel van cursus bestaat uit het toepassen/inzetten van de AED. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Een bloedneus kan door verschillende oorzaken ontstaan. Een klap op de neus, niezen, snuiten of zelfs een sterke temperatuurwisseling. Wat de reden ook is, weet jij hoe je er mee om moet gaan? ➜ ehbo.nl/tips/bloedneus/ ... MeerMinder

2 maanden geleden geplaatst

Belangrijke wijziging telefoonnummer HartslagNu. Bericht is gecheckt en de info klopt. (Telefoonnummer heeft inderdaad 12 cijfers)Vanaf 13 oktober alarmeert HartslagNu je vanaf een nieuw telefoonnummer: 097 00515 9109. Dit nummer heeft 12 cijfers!Sla het nieuwe nummer op als contact in je telefoon. Geef dit contact een andere ringtone, zodat je het snel herkent als wij je alarmeren per sms. Lees hoe je dat doet. hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/tips-voor-jou-als-burgerhulpverlener/instellingen-telefoon/ ... MeerMinder