BLS/AED

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen.

Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven. Mensen die een cursus Eerste Hulp volgen, leren reanimeren als onderdeel van de opleiding.

Het tweede deel van cursus bestaat uit het toepassen/inzetten van de AED. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

3 dagen geleden geplaatst

Onze vereniging is aanwezig voor de EHBO. Fietst u ook mee?Zaterdag 31 Augustus is het weer zo ver: de RegioBank Biesbosch Tocht! De tocht is een samenwerking tussen de wielercomités, AC-Events en haar sponsoren.* Volledig uitgepijld* Gratis verzorging* Douche gelegenheid* Gratis deelname t/m 12 jr.* Gratis parkeren* EHBO aanwezig* Horeca bij start/finish* VerkeersregelaarsDatum: 31 augustus 2019Start: 08:00 tot 12:00Locatie: Golfpark Almkreek te AlmkerkAfstanden: 30 km, 60 km, 90 km & 120 km.Kosten: 30 km & 60 km. = €5.- 90 km & 120 km. = € 8,-Inschrijven: Geen voorinschrijvingMeer info: www.ac-events.nl ... MeerMinder

3 dagen geleden geplaatst

Eerste hulp bij Brandwonden ... MeerMinder