BLS/AED

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen.

Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven. Mensen die een cursus Eerste Hulp volgen, leren reanimeren als onderdeel van de opleiding.

Het tweede deel van cursus bestaat uit het toepassen/inzetten van de AED. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Verschillende leden hebben zich aangemeld. Wil je helpen als hulpverlener dan kun je je nog aanmelden. Weet je iemand die hulp nodig heeft, schroom niet. Hand en spandiensten voor ouderen, hulp in de verzorgingshuizen. Bel het nummer!HULP NODIG?KNV EHBO HELPT!Ga naar www.knv-noodhulp.nlDe Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBOheeft haar Noodhulp Organisatie geactiveerd.Onze (eerste)hulpverleners staan voor u klaar.#delenislief ... MeerMinder

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO activeert haar Noodhulp Organisatie ten behoeve van de zorg rondom het coronavirus (COVID-19). Door het netwerk te activeren wordt er een vervolg gegeven aan een jarenlange traditie waarbij mensen met een EHBO-diploma zorg gaan verlenen aan mensen in nood. Tijdens deze coronapandemie zijn onze vrijwilligers beschikbaar voor inzet bij professionele zorgorganisaties zoals verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en GHOR/GGD. www.knv-noodhulp.nl #knvehbohelpt #samentegencoronašŸ™ ... MeerMinder