Eerste hulp aan kinderen

Algemeen
Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijgt u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit) bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp. Diegenen die het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een vermelding op het diploma dat zij dit certificaat behaald hebben.

Cursussen hiervoor worden in het gehele land gegeven. In de cursuskiezer kunt u een opleiding bij u in de buurt vinden.

Onderwerpen
In de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen u kunt nemen om de veiligheid te vergroten. Ook komen een aantal kinderziekten aan bod en hoe u dan kunt handelen.

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bij bijvoorbeeld:

• een bloeding
    • shock
    • kneuzing en verstuiking
    • botbreuk
    • tandletsel
    • oververhitting
    • koortsstuipen
    • brandwonden
    • examen

De opleiding wordt afgesloten met een toets.
De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis of het wordt bijgeschreven op uw EHBO-diploma. Het certificaat is evenals het diploma Eerste Hulp twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener aan kinderen te zijn.

Extra
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis, NedCert, Nikta of LPEV.

Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

www.facebook.com/308395075867164/posts/2929653827074596/Mogelijk #noodweer op komst met #onweer #hagel en zware #windstoten. @KNMI_weer geeft code #oranje en #geel. Mogelijk #wateroverlast. Bel alleen bij spoed 112!! Bel anders de gemeente of uw verzekeraar, woningbouw. Houd 112 beschikbaar voor noodgevallen!Bron: 112ProvincieUtrecht ... MeerMinder

www.facebook.com/796643197045065/posts/2728995587143140/ ... MeerMinder

www.facebook.com/326542350767924/posts/2254714347950705/Gelukkig zijn er ook heel veel docenten die zich, samen met Het Oranje Kruis, dagelijks inzetten om de kennis en kunde van EHBO te verspreiden in het onderwijs. Van basisscholen tot aan universiteiten. Laten we er samen voor zorgen dat dit de standaard wordt in heel ons land. ... MeerMinder