Eerste hulp aan kinderen

Algemeen
Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijgt u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit) bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp. Diegenen die het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een vermelding op het diploma dat zij dit certificaat behaald hebben.

Cursussen hiervoor worden in het gehele land gegeven. In de cursuskiezer kunt u een opleiding bij u in de buurt vinden.

Onderwerpen
In de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen u kunt nemen om de veiligheid te vergroten. Ook komen een aantal kinderziekten aan bod en hoe u dan kunt handelen.

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bij bijvoorbeeld:

• een bloeding
    • shock
    • kneuzing en verstuiking
    • botbreuk
    • tandletsel
    • oververhitting
    • koortsstuipen
    • brandwonden
    • examen

De opleiding wordt afgesloten met een toets.
De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis of het wordt bijgeschreven op uw EHBO-diploma. Het certificaat is evenals het diploma Eerste Hulp twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener aan kinderen te zijn.

Extra
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis, NedCert, Nikta of LPEV.

Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

4 dagen geleden geplaatst

Het is even stil geweest rondom de 80 van 1 Altena.Alle spullen zijn inmiddels opgeruimd en we zijn weer lekker uitgerust. We willen jullie allemaal bedanken voor de leuke reacties en positieve berichten welke wij hebben ontvangen. Hierbij krijgen jullie nog een klein overzichtje met gegevens/feiten over het evenement:Op 5 april zijn er 908 deelnemers gestart tijdens de 80 van 1 Altena.De eerste deelnemer was om 8:20 binnen. (Dhr. Van der Ven uit Goirle). De laatste deelnemers waren om 17:45 binnen.Cijfers: 784 deelnemers gefinisht124 deelnemers uitgevallenCa 70 vrijwilligers bezig geweest (waarvan een groot aantal meer dan 24 uur achter elkaar)Ca 100 EHBO’ers onderweg en op de rustposten.Ca 10 muziekkorpsen en koren hebben voor vermaak bezorgt.Ca 3500 mensen hebben de start bijgewoond. Het is een groot succes geworden!Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet! En misschien tot...En voor de mensen die nog niet uitgewandeld zijn, morgen is onze jaarlijkse Paaswandeltocht! Kom jij ook? ... MeerMinder

5 dagen geleden geplaatst

P2000 Noord-Nederland