Wat doe je bij een kneuzing?

Category : Eerste hulp

In het dagelijks leven kan er veel gebeuren. Een kneuzing ligt dus altijd op de loer. Als dit iemand overkomt, weet jij dan wat je moet doen?

In het tv-programma Later Als Ik Groot Ben gaan basisschool kinderen uit groep 7 en 8 ontdekken hoe het is om te werken als ze later groot zijn. Wat ze willen worden weten ze wel, maar wat moeten ze er allemaal voor doen? Welke studie moeten ze volgen? Hoe laat moeten ze opstaan? Wat gaan ze iedere dag dan echt doen? En wat komt er nog meer bij kijken?

Dat laatste leren ze van Het Oranje Kruis. Zo is het voor bijvoorbeeld een automonteur heel belangrijk om je EHBO kennis op peil te hebben. Want de kans op onder andere een kneuzing is best groot. En bij collega’s dus ook. Heel goed om dan te weten hoe je moet handelen. Gelukkig legt Micha het allemaal haarfijn uit.

Wist jij dat de eerste minuten na het oplopen van lichamelijk letsel van groot belang zijn? Daarom is EHBO cruciaal❗EHBO’ers zijn van levensbelang, en daarom worden zij vandaag in het zonnetje gezet tijdens #WereldEersteHulpDag! Voor jullie inzet tijdens trainingen en ongevallen zijn wij jullie dankbaar 😘. ... MeerMinder

Met ingang van 1 september 2020 wordt het bij het examen diploma Eerste Hulp mogelijk de tourniquet te laten examineren. In aanloop hiernaartoe zullen we met diverse posts aandacht besteden aan de tourniquet. Vandaag trappen we af met de geschiedenis van dit bijzondere redmiddel. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste variant al in 600 v. Chr. werd aangelegd? ➜ bit.ly/2Et9phJ ... MeerMinder