Wat doe je bij een kneuzing?

Categorie : Eerste hulp

In het dagelijks leven kan er veel gebeuren. Een kneuzing ligt dus altijd op de loer. Als dit iemand overkomt, weet jij dan wat je moet doen?

In het tv-programma Later Als Ik Groot Ben gaan basisschool kinderen uit groep 7 en 8 ontdekken hoe het is om te werken als ze later groot zijn. Wat ze willen worden weten ze wel, maar wat moeten ze er allemaal voor doen? Welke studie moeten ze volgen? Hoe laat moeten ze opstaan? Wat gaan ze iedere dag dan echt doen? En wat komt er nog meer bij kijken?

Dat laatste leren ze van Het Oranje Kruis. Zo is het voor bijvoorbeeld een automonteur heel belangrijk om je EHBO kennis op peil te hebben. Want de kans op onder andere een kneuzing is best groot. En bij collega’s dus ook. Heel goed om dan te weten hoe je moet handelen. Gelukkig legt Micha het allemaal haarfijn uit.

Een bloedneus kan door verschillende oorzaken ontstaan. Een klap op de neus, niezen, snuiten of zelfs een sterke temperatuurwisseling. Wat de reden ook is, weet jij hoe je er mee om moet gaan? ➜ ehbo.nl/tips/bloedneus/ ... MeerMinder

2 maanden geleden geplaatst

Belangrijke wijziging telefoonnummer HartslagNu. Bericht is gecheckt en de info klopt. (Telefoonnummer heeft inderdaad 12 cijfers)Vanaf 13 oktober alarmeert HartslagNu je vanaf een nieuw telefoonnummer: 097 00515 9109. Dit nummer heeft 12 cijfers!Sla het nieuwe nummer op als contact in je telefoon. Geef dit contact een andere ringtone, zodat je het snel herkent als wij je alarmeren per sms. Lees hoe je dat doet. hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/tips-voor-jou-als-burgerhulpverlener/instellingen-telefoon/ ... MeerMinder