Wat doe je bij een kneuzing?

Categorie : Eerste hulp

In het dagelijks leven kan er veel gebeuren. Een kneuzing ligt dus altijd op de loer. Als dit iemand overkomt, weet jij dan wat je moet doen?

In het tv-programma Later Als Ik Groot Ben gaan basisschool kinderen uit groep 7 en 8 ontdekken hoe het is om te werken als ze later groot zijn. Wat ze willen worden weten ze wel, maar wat moeten ze er allemaal voor doen? Welke studie moeten ze volgen? Hoe laat moeten ze opstaan? Wat gaan ze iedere dag dan echt doen? En wat komt er nog meer bij kijken?

Dat laatste leren ze van Het Oranje Kruis. Zo is het voor bijvoorbeeld een automonteur heel belangrijk om je EHBO kennis op peil te hebben. Want de kans op onder andere een kneuzing is best groot. En bij collega’s dus ook. Heel goed om dan te weten hoe je moet handelen. Gelukkig legt Micha het allemaal haarfijn uit.

Op verschillende dagen aanwezig geweest op de koningsspelen 2024 in Altena. Kinderen hebben in het Rondeel in Woudrichem genoten van de vele speeltoestellen. De KNV EHBO Vereniging Uitwijk-Waardhuizen heeft hulp kunnen bieden bij en enkele schaafwondjes en kopstootjes. Viel gelukkig allemaal mee. ... MeerMinder
Tijdens het Paassjoelen bij Sjoelvereniging Altena is voor een goed doel gesjoeld. Dit jaar was het goede doel onze KNV EHBO Vereniging Uitwijk-Waardhuizen. Er is een leuk bedrag bij elkaar gesjoeld door velen. Enkele leden van onze vereniging hebben enthousiast meegedaan. Iedereen bedankt voor de inzet. ... MeerMinder
Op 7 maart had onze vereniging zijn jaarlijkse buitenoefening. Dit jaar werd deze georganiseerd in de loods van de Graaff Handel in Uitwijk. Met medewerking van diverse lotussen is een aantal ongevallen in scène gezet. Leden van de vereniging, waaronder twee rookies, hebben hun best gedaan om de slachtoffers van de ongevallen zo goed mogelijk te behandelen.
Meer foto's voor de leden op de website www.uw-ehbo.nl