Richtlijnen bestrijding Coronavirus

Categorie : Nieuws

Nu het Coronavirus ook ons land heeft bereikt, ontstaat automatisch behoefte aan meer informatie hierover. Kunnen EHBO-examens gewoon doorgaan? En wat doen we als iemand niet wil beademen?

Het Oranje Kruis volgt hierin de richtlijnen van het RIVM en de NRR en ziet geen reden ervan af te wijken. Op onze websites Hetoranjekruis.nl en EHBO.nl hebben we de belangrijkste adviezen uiteengezet. Mochten hier veranderingen in komen, dan wordt dit online direct aangepast. Houd onze websites dus in de gaten.

De adviezen die op dit gelden, zijn de volgende:

• Kandidaten die niezen of hoesten kunnen niet worden toegelaten bij het examen.
  • De normale hygiëne dient in acht genomen te worden.
  • Aanwezigheid van desinfecterende handgel bij het examen wordt geadviseerd.
  • Met betrekking tot reanimeren dienen de reeds bestaande voorschriften in acht genomen te worden:
    • aantal maskers volgens de voorschriften van de fabrikant;
    • bij het ontsmetten van de maskers met alcohol dient de normale inwerktijd van 15 seconden gehanteerd te worden en te worden gewacht tot het droog is;
    • bij het type reanimatiepop waar kandidaten met elkaars ademlucht in aanraking kunnen komen, dient elke kandidaat een eigen luchtzakje te krijgen.

Belangrijk!
Mocht bij een daadwerkelijke reanimatie het vermoeden bestaan dat het slachtoffer besmet is met het Coronavirus, kunt u volgens de reanimatierichtlijnen afzien van beademing (gevaar voor uzelf). Tijdens het examen van Het Oranje Kruis moet de kandidaat echter wél laten zien dat hij/zij kan beademen om competent bevonden te worden. Zonder deze handeling kan niet worden beoordeeld of de cursist vaardig is in het geven van beademing, zodat ook geen diploma of certificaat afgegeven wordt. Beademen is en blijft een essentieel onderdeel van de behandeling van een patiënt met een circulatiestilstand.

De afgelopen week hebben we bij alle leden een cadeaupakketje gebracht. Het bestuur bedankt op die manier alle leden voor de steun en hun lidmaatschap in deze tijd. De toppers van Lunchroom 'n Tikkie Anders en Kadofabriek 'n Tikkie Verderop uit Sleeuwijk hebben deze pakketjes voor ons gemaakt. Dank je wel! ... MeerMinder

Online ledenvergadering. Wij feliciteren onze jubilarissen: Linda, Wilfred, Aagje, Henk, en Arjan met hun jubileum. In het bijzonder feliciteren wij onze voorzitter en instructeur Arjan Burghout met zijn bronzen draaginsigne met gouden Tilanus. ... MeerMinder

2 maanden geleden geplaatst

Ter info voor alle EHBO'ers die doof of slechthorend zijn die niet kan telefoneren als je een slachtoffer hebt benaderd. ... MeerMinder