Insectenbeet

Kenmerken insectenbeet/steek

Na een insectenbeet of insectensteek kunnen er grote rode, jeukende vlekken op de huid zijn. Oogleden kunnen opzwellen. Heel soms is er ademnood of een stoornis in het bewustzijn.

Wat te doen bij een insectenbeet/steekwespenbeet

• Verwijder na een bijensteek de achtergebleven angel met een pincet. Zorg ervoor dat het eventueel nog aanwezige gifblaasje niet wordt leeg geknepen.
    • Leg een nat kompres (washandje, theedoek, gaasje) of een koud kompres op de plaats van de insectenbeet. Dit vermindert de pijn.
    • Ga naar de huisarts of huisartsenpost als de steekplaats erg dik wordt.
    • Ga onmiddellijk naar huisarts/ziekenhuis of bel 1-1-2 wanneer door een wesp in de mond of keel is gestoken.

Bel 1-1-2 bij

• Ademnood en/of stoornis in het bewustzijn.

Sommige mensen zijn overgevoelig voor insectenbeten. Wanneer iemand heftige overgevoeligheidsreacties vertoont of mogelijk gaat vertonen, is onmiddellijk hulp door professionele hulpverleners noodzakelijk.

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException
De kroegen en clubs hebben de deuren weer geopend. Wat betekent dat er weer volop genoten kan worden van een alcoholisch drankje. Heb je tijdens een gezellige avond het idee dat iemand last zou kunnen hebben van een alcoholvergiftiging? Zo weet je precies hoe je moet handelen! ➜ bit.ly/3AApwCz ... MeerMinder
Ook vandaag zijn we aanwezig Oranjevereniging Beatrix in De Hoogt #samenehbo #EHBO #knvehbo ... MeerMinder