Geslaagd!

Categorie : Nieuws

In 2 dagen tijd organiseerde EHBO vereniging Uitwijk-Waardhuizen een cursus om EHBO diploma te halen. 9 Cursisten slaagden voor het examen.

De cursisten hebben geleerd te reanimeren met en zonder AED (Automatische Externe Defibrillator), hoe een huidwond, bloeding of brandwond moet worden behandeld en na de cursus weten ze precies wat te doen in geval van bewusteloosheid, bij letsel aan botten, spieren en gewrichten, een verslikking en bij hoofd- en wervelletsel.

Verder leerde de cursisten de eerste signalen te herkennen zodat ze sneller zullen reageren bij hart en vaat problemen zodat de kans op herstel vele malen groter zal zijn.

HartslagNu blijft ook tijdens de avondklok burgerhulpverleners alarmeren bij een hartstilstand in de buurt. Het verlenen van dringende medische hulp vormt namelijk een uitzondering op de avondklok. Reanimatiehulp is een geldige reden om over straat te mogen.

hartslagnu.nl/nieuws/hartslagnu-blijft-alarmeren-bij-avondklok/

2 maanden geleden geplaatst

Tijdlijnfoto'sEen echte BOCK verknalt het niet!

Carbidschieten is een mooie traditie tijdens de jaarwisseling, maar je moet wel weten wat je doet. Veel ongelukken bij het carbidschieten zijn te voorkomen door een BOCK.

Schiet daarom vooral veilig en zorg dat er altijd een Bewust Oplettende CarbidKnaller (BOCK) aanwezig is. Heb je nog nooit eerder carbid geschoten? Verdiep je dan ook eerst in de veiligheid voordat je je neus in een melkbus steekt. Wij hebben alvast vijf tips voor je om je veilig op weg te helpen ➡️ www.wieisdebock.nl