Eerste Hulp bij gymongevallen

Categorie : Eerste hulp

gymTijdens de gymlessen op de basis en middelbare school doen zich heel wat gym ongelukken voor. Wat kunt u nudoen wanneer uw kind thuiskomt met eenpijnlijke enkel of knie?

Symptoom
De enkel/ knie is pijnlijk, kan dik zijn en/of er zijn blauwe plekken.

Actie
Koel ongeveer 10 minuten bij kneuzing en verstuiking. Gebruik water om te koelen. Gebruik anders ijs of een coldpack. Leg dan wel een doek tussen de huid en ijs/coldpack. Blijf bij uw kind tijdens het koelen; hij kan flauwvallen vanwege de pijn. Bij blauwe plekken kan er sprake zijn van een scheuring van enkel- of kniebanden. Neem dan contact op met een (huis)arts.

Cursus
Bij een cursus Eerste Hulp leert u verantwoord eerste hulp te verlenen. U kunt de cursus volgen in bij onze vereniging.

Onze vereniging organiseert samen met enkele verenigingen uit de omgeving een EHBO cursus. Via de volgende link kan je je aanmelden: uw-ehbo.nl/aanmelden-cursus-eerste-hulp/ ... MeerMinder
Dankzij Sjoelvereniging Altena in Uitwijk is EHBO vereniging Uitwijk-Waardhuizen 2 "stop de bloeding sets" rijker. Sinds 2021 maakt het onderdeel Stop de Bloeding (aanleggen tourniquet en opstoppen van een wond) deel uit van het Diploma Eerste Hulp. Door hun gift zijn de evenemententassen weer helemaal up to date! De sets werden uitgereikt door Martin Vink

Dank jullie wel.