Beroerte

Tags :

Categorie : Eerste hulp

BeroerteEen beroerte (CVA) is de verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Letterlijk vertaald is dit een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen: Cerebro Vasculair Accident.

Bij een beroerte werkt plotseling een deel van de hersenen niet meer. Dat deel van de hersenen valt uit omdat er geen bloedstroom meer is. Dat kan het gevolg zijn van een afsluiting van een bloedvat in het hoofd. Dan spreken we over een herseninfarct of een TIA. Bij een TIA is sprake van een kortdurende verstopping van een bloedvat.

Het kan ook het gevolg zijn van het kapot scheuren van een bloedvat in het hoofd, waardoor het bloed in het hersenweefsel stroomt. Dan heeft iemand een hersenbloeding.

Aan de buitenkant kun je niet zien of iemand een afsluiting in een bloedvat of een bloeding heeft. Daarom noemen we het een beroerte zolang we niet weten wat de oorzaak is.

Van alle beroertes is een groot deel (80%) een herseninfarct en een klein deel (20%) een hersenbloeding.

VERKORTE CURSUS EHBO SCHRIJF JE NU IN!

Wil jij ook IN 2 DAGEN je ehbo diploma halen? Bij ons kan het!

Tussen kerst en oud en nieuw 2021 starten wij een nieuwe cursus EHBO inclusief reanimatie met AED. Deze 2 dagen zullen wij aan de slag gaan met de theorie en de praktijk. Aan het einde volgt meteen het examen.

Kosten all-in € 225 - (incl koffie, lunch en een hapje op vrijdag)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carola Hooghiemstra: 0183-760808 of per e-mail: info@uw-ehbo.nl

Wist u dat veel zorgverzekeraars de cursus EHBO inclusief reanimatie met AED volledig vergoeden? Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar!

Schrijf je nu alvast in of bel vrijblijvend voor meer informatie!
#samenehbo #uw-ehbo.nl #jemoethetwelkunnen #knvehbo #ehboleerthelpen
De kroegen en clubs hebben de deuren weer geopend. Wat betekent dat er weer volop genoten kan worden van een alcoholisch drankje. Heb je tijdens een gezellige avond het idee dat iemand last zou kunnen hebben van een alcoholvergiftiging? Zo weet je precies hoe je moet handelen! ➜ bit.ly/3AApwCz ... MeerMinder
Ook vandaag zijn we aanwezig Oranjevereniging Beatrix in De Hoogt #samenehbo #EHBO #knvehbo ... MeerMinder