Alcoholvergiftiging

AlcoholvergiftigingWat kun je doen bij alcoholvergiftiging?
Bij alcoholvergiftiging is de hoeveelheid alcohol in het bloed zo hoog, dat iemand bewusteloos raakt. Alcoholvergiftiging kan optreden, als er te veel en te snel wordt gedronken. Door sterke verdoving van het zenuwstelsel kan de ademhaling zelfs stoppen en/of kan er een hartstilstand optreden.

Wat te doen bij te veel alcohol gebruik

• Bewaak de ademhaling, ook al reageert het slachtoffer nog wel op aanspreken en aanrakingen. Wees in het bijzonder alert bij pubers.
    • Leg het slachtoffer bij bewusteloosheid in een stabiele zijligging. Wanneer u niet weet hoe dit moet: draai een op de rug liggend slachtoffer op zijn zij met de mond naar beneden gericht. Er is bij te veel alcoholgebruik een grote kans op braken en dus verstikkingsgevaar wanneer een bewusteloos slachtoffer op de rug ligt.

Bel 1-1-2

• Als u het niet vertrouwt.
    • Bij bewusteloosheid.

Waarschuw de politie als een dronken persoon zich in het verkeer wil begeven?

Bron: medical facts

Een bloedneus kan door verschillende oorzaken ontstaan. Een klap op de neus, niezen, snuiten of zelfs een sterke temperatuurwisseling. Wat de reden ook is, weet jij hoe je er mee om moet gaan? ➜ ehbo.nl/tips/bloedneus/ ... MeerMinder

2 maanden geleden geplaatst

Belangrijke wijziging telefoonnummer HartslagNu. Bericht is gecheckt en de info klopt. (Telefoonnummer heeft inderdaad 12 cijfers)Vanaf 13 oktober alarmeert HartslagNu je vanaf een nieuw telefoonnummer: 097 00515 9109. Dit nummer heeft 12 cijfers!Sla het nieuwe nummer op als contact in je telefoon. Geef dit contact een andere ringtone, zodat je het snel herkent als wij je alarmeren per sms. Lees hoe je dat doet. hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/tips-voor-jou-als-burgerhulpverlener/instellingen-telefoon/ ... MeerMinder