Alcoholvergiftiging

AlcoholvergiftigingWat kun je doen bij alcoholvergiftiging?
Bij alcoholvergiftiging is de hoeveelheid alcohol in het bloed zo hoog, dat iemand bewusteloos raakt. Alcoholvergiftiging kan optreden, als er te veel en te snel wordt gedronken. Door sterke verdoving van het zenuwstelsel kan de ademhaling zelfs stoppen en/of kan er een hartstilstand optreden.

Wat te doen bij te veel alcohol gebruik

• Bewaak de ademhaling, ook al reageert het slachtoffer nog wel op aanspreken en aanrakingen. Wees in het bijzonder alert bij pubers.
    • Leg het slachtoffer bij bewusteloosheid in een stabiele zijligging. Wanneer u niet weet hoe dit moet: draai een op de rug liggend slachtoffer op zijn zij met de mond naar beneden gericht. Er is bij te veel alcoholgebruik een grote kans op braken en dus verstikkingsgevaar wanneer een bewusteloos slachtoffer op de rug ligt.

Bel 1-1-2

• Als u het niet vertrouwt.
    • Bij bewusteloosheid.

Waarschuw de politie als een dronken persoon zich in het verkeer wil begeven?

Bron: medical facts

Wij zijn vanavond 2 minuten stil. Jij toch ook? #dodenherdenking #herdenken #4mei Nationaal Comité 4 en 5 mei

Bericht uit Voorpost van den dokter, augustus 1945

De afgelopen week hebben we bij alle leden een cadeaupakketje gebracht. Het bestuur bedankt op die manier alle leden voor de steun en hun lidmaatschap in deze tijd. De toppers van Lunchroom 'n Tikkie Anders en Kadofabriek 'n Tikkie Verderop uit Sleeuwijk hebben deze pakketjes voor ons gemaakt. Dank je wel! ... MeerMinder