Alcoholvergiftiging

AlcoholvergiftigingWat kun je doen bij alcoholvergiftiging?
Bij alcoholvergiftiging is de hoeveelheid alcohol in het bloed zo hoog, dat iemand bewusteloos raakt. Alcoholvergiftiging kan optreden, als er te veel en te snel wordt gedronken. Door sterke verdoving van het zenuwstelsel kan de ademhaling zelfs stoppen en/of kan er een hartstilstand optreden.

Wat te doen bij te veel alcohol gebruik

• Bewaak de ademhaling, ook al reageert het slachtoffer nog wel op aanspreken en aanrakingen. Wees in het bijzonder alert bij pubers.
    • Leg het slachtoffer bij bewusteloosheid in een stabiele zijligging. Wanneer u niet weet hoe dit moet: draai een op de rug liggend slachtoffer op zijn zij met de mond naar beneden gericht. Er is bij te veel alcoholgebruik een grote kans op braken en dus verstikkingsgevaar wanneer een bewusteloos slachtoffer op de rug ligt.

Bel 1-1-2

• Als u het niet vertrouwt.
    • Bij bewusteloosheid.

Waarschuw de politie als een dronken persoon zich in het verkeer wil begeven?

Bron: medical facts

Op verschillende dagen aanwezig geweest op de koningsspelen 2024 in Altena. Kinderen hebben in het Rondeel in Woudrichem genoten van de vele speeltoestellen. De KNV EHBO Vereniging Uitwijk-Waardhuizen heeft hulp kunnen bieden bij en enkele schaafwondjes en kopstootjes. Viel gelukkig allemaal mee. ... MeerMinder
Tijdens het Paassjoelen bij Sjoelvereniging Altena is voor een goed doel gesjoeld. Dit jaar was het goede doel onze KNV EHBO Vereniging Uitwijk-Waardhuizen. Er is een leuk bedrag bij elkaar gesjoeld door velen. Enkele leden van onze vereniging hebben enthousiast meegedaan. Iedereen bedankt voor de inzet. ... MeerMinder
Op 7 maart had onze vereniging zijn jaarlijkse buitenoefening. Dit jaar werd deze georganiseerd in de loods van de Graaff Handel in Uitwijk. Met medewerking van diverse lotussen is een aantal ongevallen in scène gezet. Leden van de vereniging, waaronder twee rookies, hebben hun best gedaan om de slachtoffers van de ongevallen zo goed mogelijk te behandelen.
Meer foto's voor de leden op de website www.uw-ehbo.nl