Verbandleer

Aanleggen van een wondsnelverband
Tijdens de module Verbandleer en Kleine Ongevallen leert u verschillende verbanden aan te leggen en eerste hulp te verlenen bij kleine ongevallen. U volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van verbandmiddelen, voor zover die van belang zijn voor de eerste hulp.

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten als iemand bijvoorbeeld verwondingen heeft opgelopen, een kneuzing of een bloedneus heeft of door een insect is gestoken. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. De nadruk ligt op de praktijk.

Onderwerpen die behandeld worden:

• Soorten verbanden
    • Dekverband
    • Doekverband
    • Wonddrukverband, stompverband
    • Drukverband
    • Kleine ongevallen
    • Verband- en hulpmiddelen

De instructeur toetst gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

Tijdlijnfoto'sEen echte BOCK verknalt het niet! Carbidschieten is een mooie traditie tijdens de jaarwisseling, maar je moet wel weten wat je doet. Veel ongelukken bij het carbidschieten zijn te voorkomen door een BOCK. Schiet daarom vooral veilig en zorg dat er altijd een Bewust Oplettende CarbidKnaller (BOCK) aanwezig is. Heb je nog nooit eerder carbid geschoten? Verdiep je dan ook eerst in de veiligheid voordat je je neus in een melkbus steekt. Wij hebben alvast vijf tips voor je om je veilig op weg te helpen ➡️ www.wieisdebock.nl ... MeerMinder

Fulltime personal trainer, parttime hero, dat is Jan van Beek.Als de pieper gaat spoed hij zich naar de brandweerkazerne in Giessen, om daar razendsnel in zijn brandweerpak te springen en mee te gaan op de uitruk.En wij zoeken nog meer van zulke helden! Ben jij tenminste 18 jaar m/v en in bezit van rijbewijs B en durf jij de uitdaging aan? 🚒 🚒 🚒 🚒 🚒 🚒 🚒 🚒 🚒Kijk op www.brandweer.nl/parttimehero#overdagbeschikbaar #brandweer #hulpverlener ... MeerMinder