Verbandleer

Aanleggen van een wondsnelverband
Tijdens de module Verbandleer en Kleine Ongevallen leert u verschillende verbanden aan te leggen en eerste hulp te verlenen bij kleine ongevallen. U volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van verbandmiddelen, voor zover die van belang zijn voor de eerste hulp.

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten als iemand bijvoorbeeld verwondingen heeft opgelopen, een kneuzing of een bloedneus heeft of door een insect is gestoken. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. De nadruk ligt op de praktijk.

Onderwerpen die behandeld worden:

• Soorten verbanden
    • Dekverband
    • Doekverband
    • Wonddrukverband, stompverband
    • Drukverband
    • Kleine ongevallen
    • Verband- en hulpmiddelen

De instructeur toetst gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

De afgelopen week hebben we bij alle leden een cadeaupakketje gebracht. Het bestuur bedankt op die manier alle leden voor de steun en hun lidmaatschap in deze tijd. De toppers van Lunchroom 'n Tikkie Anders en Kadofabriek 'n Tikkie Verderop uit Sleeuwijk hebben deze pakketjes voor ons gemaakt. Dank je wel! ... MeerMinder

Online ledenvergadering. Wij feliciteren onze jubilarissen: Linda, Wilfred, Aagje, Henk, en Arjan met hun jubileum. In het bijzonder feliciteren wij onze voorzitter en instructeur Arjan Burghout met zijn bronzen draaginsigne met gouden Tilanus. ... MeerMinder

Ter info voor alle EHBO'ers die doof of slechthorend zijn die niet kan telefoneren als je een slachtoffer hebt benaderd. ... MeerMinder