Verbandleer

Aanleggen van een wondsnelverband
Tijdens de module Verbandleer en Kleine Ongevallen leert u verschillende verbanden aan te leggen en eerste hulp te verlenen bij kleine ongevallen. U volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van verbandmiddelen, voor zover die van belang zijn voor de eerste hulp.

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten als iemand bijvoorbeeld verwondingen heeft opgelopen, een kneuzing of een bloedneus heeft of door een insect is gestoken. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. De nadruk ligt op de praktijk.

Onderwerpen die behandeld worden:

• Soorten verbanden
    • Dekverband
    • Doekverband
    • Wonddrukverband, stompverband
    • Drukverband
    • Kleine ongevallen
    • Verband- en hulpmiddelen

De instructeur toetst gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

VERKORTE CURSUS EHBO SCHRIJF JE NU IN!

Wil jij ook IN 3 DAGEN je ehbo diploma halen? Bij ons kan het!

Tussen kerst en oud en nieuw 2021 starten wij een nieuwe cursus EHBO inclusief reanimatie met AED. Deze dagen zullen wij aan de slag gaan met de theorie en de praktijk. Aan het einde volgt meteen het examen.

Kosten all-in € 225 - (incl koffie, lunch en een hapje op de examendag)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carola Hooghiemstra: 0183-760808 of per e-mail: info@uw-ehbo.nl

Wist u dat veel zorgverzekeraars de cursus EHBO inclusief reanimatie met AED volledig vergoeden? Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar!

Schrijf je nu alvast in of bel vrijblijvend voor meer informatie!
#samenehbo #uw-ehbo.nl #jemoethetwelkunnen #knvehbo #ehboleerthelpen
De kroegen en clubs hebben de deuren weer geopend. Wat betekent dat er weer volop genoten kan worden van een alcoholisch drankje. Heb je tijdens een gezellige avond het idee dat iemand last zou kunnen hebben van een alcoholvergiftiging? Zo weet je precies hoe je moet handelen! ➜ bit.ly/3AApwCz ... MeerMinder
Ook vandaag zijn we aanwezig Oranjevereniging Beatrix in De Hoogt #samenehbo #EHBO #knvehbo ... MeerMinder